Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , » Μανιταροσουπα

Μανιταροσουπα

Written By penny on Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 | 9:54 μ.μ.

Υλικά
2 φλιτζάνια μανιτάρια σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
1 ποτήρι γάλα
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι,
πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
11/2 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλιά βούτυρο
1 ποτήρι γάλα
1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, κρατάμε τον ζωμό τούς και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι και το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. "Όταν το μείγμα πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον κρόκο. Αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε την μπεσαμέλ στην κατσαρόλα που έβρασαν τα μανιτάρια, προσθέτουμε τον πολτό τούς, το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 με 15 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρουτόν.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου