Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , , » Γεμιστα φιλετα μπακαλιαρου

Γεμιστα φιλετα μπακαλιαρου

Written By penny on Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 | 1:10 μ.μ.

Υλικά
1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
1 κιλό σπανάκι
2 κλωνάρια σέλερυ
2 πράσα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι Ψιλοκομμένος άνηθος
200 γρ. γραβιέρα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές μουστάρδα
80 yp. λευκό κρασί
50 γρ. ελαιόλαδο
5 κουταλιές Ψιλοκομμένη ντομάτα
1 δόση ζαφορά  (κρόκος  Κοζάνης)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε σχολαστικά τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα στραγγίζουμε. Αφαιρούμε τις ίνες από το σέλερυ και το ψιλοκόβουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Τα σοτάρουμε όλα μαζί στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σπανάκι. Ρίχνουμε αλάτι και πι­πέρι. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν για 10 λεπτά περίπου και ρίχνουμε τον άνηθο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Τρίβουμε τη γρα­βιέρα και την ανακατεύουμε με τα λαχανικά, την τριμμένη φρυγανιά και τη μουστάρ­δα. Απλώνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου στην επιφάνεια της κουζίνας, τοποθετούμε πά­νω στο ένα φιλέτο 2 με 3 κουταλιές γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο και δένουμε με σπά­γκο κουζίνας. Βάζουμε τα φιλέτα στο ταψί και γύρω γύρω ρίχνουμε τις ντομάτες και τη ζαφορά. Περιχύνουμε με το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου. Το ξεσκεπάζουμε και το ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει το ψάρι.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου