Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία

Κακαβιά

Written By penny on Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014 | 10:01 π.μ.

kakavia

Υλικά!
2 φλπζ τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη πατάτα κομμένη στα 4
1/3 φλιτζ τσαγιού κόκκινο κρασί ή φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κιλό ψάρια κατάλληλα για σούπα (σκορπίνα, ροφά, σφυρίδα) καθαρισμένα και χωρίς τα εντόσθια
αλάτι
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, αφή­νετε τα κρεμμύδια να αχνιστούν στο λάδι ώσπου να μαραθούν και να γίνουν πολύ μαλακά, για 8 λε­πτά περίπου. Ρίχνετε το κρασί. Ύστερα από 1 λεπτό περίπου, όταν θα εξατμιστεί,προσθέτετε τα
ψάρια, βάζοντας τα μεγαλύτερα στον πάτο και τα μικρότερα τελευ­ταία: Αλατίζετε κάθε σειρά ελαφρά.Προσθέτετε αρκετό νερό για να κα­λύψει τα·ψάρια, περίπου 2,5 εκ. από την επιφάνεια. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε την κα­καβιά σε μέτρια φωτιά ώσπου τα ψάρια: να είναι μαλακά όταν τα τρυπάτε με το πιρούνι.
2. Για να σερβίρετε, βγάζετε τα ψά­ρια από τη σούπα και τα τοποθετεί­τε σε μια πιατέλα.Αν θέλετε, μπο­ρείτε να τα ραντίσετε με επιπλέον ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.Σερ­βίρετε το ζωμό σε ατομικό μπολ μόνο του ή μαζί με το ψάρι.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου